Co nabídne EA Sports FC 24? Potěší majitele Nintenda Switch

První ročník fotbalu od EA s názvem FIFA vyšel už před třiceti lety. Od té doby sportovní divize Electronic Arts servírovala téměř s železnou pravidelností nové a každý rok propracovanější fotbalové simulátory.

Jednatřicátý ročník o licenci FIFA přišel, a tak se hráči budou muset naučit nový a ne příliš originální název EA Sports FC. Nová “FIFA” představila gameplay trailer, jenž byl složen z nakašírovaných záběrů z Frostbite Enginu a o samotném hraní moc nepověděl. Internet ale okamžitě začal první screenshoty a záběry pitvat. Fanoušci série upozorňovali na nepřesvědčivé obličeje známých jmen, pohyb hráčů bez znatelných změn a obecně a na pohled nemnoho vylepšení, zkrátka klasické symptomy ročně vydávaných sportovních her.

Stagnace byla poslední čtyři roky nejhorší právě na konzoli Nintendo Switch. Od ročníku 19 vydávali EA každoročně stejnou hru pouze s aktualizovanými soupiskami. Vydavatel se tím netajil a tyto recykláty označoval přídomkem Legacy Edition. Prodával je však za plnou cenu. Plivnutí do obličeje fanouškům FIFY par excellence.

Vše se ale má změnit s FC 24. Přestože ač pokrok na PC, Xbox a PlayStationu pravděpodobně nevybočí ze svého meziročního průměru, Nintendo zaznamená kvantový skok. Ročník 24 totiž konečně na Nintendu představí Frostbite Engine a dokonce se dostane i na některá aktuální vylepšení z velkých konzolí!

Letošní tvář ročníku Erling Braut Haaland

Autentické ligy a ženský fotbal

Electronic Arts lákají na opět nejvyšší zastoupení licencovaných lig, jejichž výčet naleznete níže. FC 24 nabídne také licencovanou Konferenční ligu, Evropskou ligu, Super Cup a Ligu mistrů UEFA včetně její ženské varianty. Navíc doplňuje ženský fotbal o nové ligy. Za ženy teď budeme moci hrát britskou Barclay’s Women Super League, španělskou dámskou “Laliga” nazvanou Liga F, německou Google Pixel Frauen-Bundesliga, D1 Arkema z Francie a National Women’s Soccer League z USA. Česká liga se pravděpodobně opět neukáže.

Země Liga
Argentina LFP
Australia A-League
Austria Austrian Bundesliga
China CSL
England Premier League, EFL Championship, League One, League Two, Barclay’s Women Super League
France Ligue 1 Uber Eats, Ligue 2 BKT, D1 Arkema
Germany Bundesliga, 2. Bundesliga, 3. Liga, Google Pixel Frauen-Bundesliga
India Hero ISL
Italy Serie A, Serie B
Korea K League
Netherlands Eredivisie
Norway Eliteserien
Poland Pro Ekstraklasa
Portugal Liga Portugal
Republic of Ireland SSE Airtricity Premier Division
Romania Superliga
Saudi Arabia MBS Pro League
Scotland Cinch Premiership
Spain La Liga EA Sports, La Liga Smartbank, Liga F
Sweden Allsvenskan
Switzerland Credit Suisse Super League
Turkey Super Lig
United States Major League Soccer (MLS), National Women’s Soccer League

Ultimate Team

Ultimátní cash grab od EA nesmí chybět a i v FC 24 budeme moci sbírat a nakupovat kartičky a stavět si z nich tým snů. V letošním ročníku Ultimate Teamu však bude výběr větší než kdy dřív, jelikož mezi hráči budou také všechny hráčky a po trávníku se tak budou prohánět smíšené týmy. Odklon od realismu nám v tomto případě nevadí, hráčky z UT budou mít jistě upravené statistiky, aby mužským protějškům stíhaly.

Volta

Pohrobek Fify Street s názvem Volta letos nebude chybět ani na Nintendo Switch. Malou kopanou plnou fintiček a nerealistických akrobatických kousků si tak konečně mohou užít všichni hráči nové “FIFY”.

Smíšené týmy ve Voltě

Hypermotion V

Nový pohybový engine Hypermotion V nebude na Switchi k dispozici. Na PC a aktuální generaci konzolí Xbox a Playstation ale vývojáři slibují nejlepší a nejautentičtější pohyb hráčů díky skenům pohybů z více než 180 skutečných profesionálních mužských i ženských zápasů.

Play Styles

Herní styly jsou novinkou, která se dostane na všechny platformy. Slibují rozšířené možnosti hraní u výjimečných fotbalistů a fotbalistek díky reálným datům ze systému Opta a dalších.

Frostbite Engine

Nová technologie Frostbite Enginu nabídne údajně až desetkrát přesnější modely postav oproti původním verzím. Přepracování doznala i simulace látky pro nejrealističtější vzhled fotbalistů a fotbalistek. První screeny nevypadaly přesvědčivě, ale počkejme si na finální produkt.

Co se týče Nintenda Switch, Frostbite je na hybridní konzoli představen ve fotbalu od EA vůbec poprvé, ač vývojáři zatím nespecifikovali, o jakou verzi se jedná. Přesto se můžeme těšit na pokrok, vždyť Frostbite využívá EA od ročníku 17! Verze pro Switch tak musela vycházet z ještě starších edicí, byť hojně upravených pro co nejlepší zamaskování.

Výkop

Očekávané datum vydání na všech platformách je 29. 9. Crossplay bude k dispozici mezi Xbox One/PS4 a mezi Xbox Series a PS5. Switch crossplay nenabídne.

Oficiální trailer EA SPORTS FC 24

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*