Neobjevené perly #1: Wild Terra Online

Izometrická RPG jsou na tom podobně jako point and click adventury – nejpopulárnější byly kolem roku 2000, ale tu a tam vyjde povedený titul, který se těší velké oblibě. Kromě Diabla III (těšíme se na open betu čtyřky) můžeme jmenovat třeba Path of Exile, jenž se dá hrát jako offline i online RPG s přáteli.

V rubrice Neobjevené perly se ale budeme zabývat hrami, které přes své kvality nejsou známé a hraje je jen hrstka fanoušků. První díl odstartujeme online survival hrou, která se řadí mezi izometrické Diablem inspirované hry, avšak přidává do receptury středověk, crafting a survival prvky, kde si musíte hlídat přísun potravy (maso, pečivo, ovoce, zeleninu a “mix”) a snažit se přežít v divočině.

Rázem tu máme kombinaci Diabla, Minecraftu a Ultimy Online (čemuž se hra podobá asi nejvíce). Nečekejme zde příběh, je to sandbox ve své nejryzejší podobě, hra nás vrhne do divočiny a vysvětlí pramálo. Potěší tak spíše komunitu hardcore hráčů, ale na oplátku nabídne jeden z nejpropracovanějších craftingů vůbec imitující skutečné historické postupy a ekonomiku kompletně řízenou hráči.

K vytvoření vybavení nebudete muset plnit řetězec úkolů a zabíjet tisíce vlků. Budete muset pochopit skutečné výrobní fáze výroby zpevněné kůže, oceli a dalších materiálů. Budete muset přežít v lese plném dravců, postavit si přístřešek, zdokonalit se v řemeslech, rozvíjet farmu, ochočit si zvířata, prozkoumávat nová území a bojovat o poklady. Ve hře Wild Terra se můžete stát kýmkoli a dělat, cokoli chcete!

Vývojář Juvty Worlds Ltd.

Problém s hráči řízenou ekonomikou však nastane ve chvíli, kdy jsou servery liduprázdné, pak se musí člověk spoléhat jen na to, co si sám vyrobí, ale pokud vás baví crafting a sandboxová hratelnost, můžete si Wild Terru Online vyzkoušet, na Steamu je free to play pro PC a Linux, nebo si můžete zahrát v prohlížeči na playwildterra.com. Nejlepší to je však s partou přátel. Prázdnost serverů je nejčastější důvod záporných recenzí, avšak komunita hráčů, ač malá, je velmi přátelská a nováčkům pomáhá, nemusíte se tak bát požádat o radu nebo suroviny v chatu.

Poznámka: jsem aktivním hráčem Wild Terra a fanouškem žánru, jedná se tedy o subjektivní pohled na hru.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*